U okviru obeležavanja Svetskog dana zdravlja u petak 07.04.2017. Zavod za javno zdravlje Pančevo u saradnji sa Centrom za edukaciju i istraživanje u medicini, ekologiji i sociologiji i Srpskim lekarskim društvom – Društvo lekara Vojvodine organizuje predavanje „Depresija i fizička aktivnost“. Predavači su prim. dr Dubravka Nikolovski i dr Hanne Carlsson (gošća iz Švedske), skup je u maloj sali Gradske uprave u 13 časova i akreditovan je za sve zdravstvene radnike, ali dobrodošao i sportskim stručnjacima, profesorima fizičke kulture kao i ostali zainteresovanima za temu kako se fizička aktivnost u evropskim zemljama propisuje na recept i kako može poboljšati raspoloženje osobama koje pate od depresije.

U okviru ovogodišnje kampanje stručnjaci Zavoda za javno zdravlje Pančevo u saradnji sa Sportskim savezom Pančevo sprovode anketu za odrasle sportiste i ispituju da li postoje predispozicije za depresivno ponašanje.

Ostali zainteresovani građani starosti od 18-40 godina života, bez obzira da li su članovi nekog sportskog kluba i da li su fizički aktivni mogu takođe učestvovati u ispitivanju i popuniti anketu koja je dostupna na sajtu Zavoda http://www.zjzpa.org.rs/svetski-dan-zdravlja-7-april-2017 i novoj Facebook stranici „Zavod za javno zdravlje Pančevo“.

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Pretraga